Terug naar het overzicht

Kinderen planten symbolisch laatste boom bij Windpark Oude Mol

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Kinderen uit Strijensas hielpen woensdag 11 mei met het planten van de laatste boom aan de Sassedijk. In totaal staan er 111 nieuwe bomen. Dit zijn onder andere de Zomerlinde, Plataan en de Canadese Populier. Deze bomen worden ongeveer 30 meter hoog en kunnen zo het zicht op Windpark Oude Mol beperken.

Oorspronkelijk ontving de gemeente een donatie van Shell Moerdijk van € 25.000  voor het planten van bomen in Strijensas. Nu betaalt grondeigenaar van het windpark, Renewable Energy Factory (REF) de totale bomenplant en schenken de grondeigenaar en gemeente het bedrag van € 25.000 aan stichting Windwaarde. Deze stichting ontvangt dit bedrag voor haar activiteiten om Strijensas te verduurzamen en leefbaarder te maken.

Samen voor een Duurzame Wijk

Kort geleden lanceerde Shell de campagne ‘Samen voor een Duurzame Wijk’. Shell verduurzaamt haar eigen activiteiten maar wil ook verenigingen, buurthuizen, stichtingen en bedrijven in de buurt helpen bij het nemen van duurzame maatregelen. Kijk voor meer informatie over de campagne ‘Samen voor een Duurzame Wijk’ op de website van Shell. Op deze webpagina is meer informatie voor MKB’ers te vinden.

Stichting Windwaarde

Het huidige Windpark Oude Mol in de Mariapolder bestaat nu uit 6 windturbines. Eind volgend jaar worden deze vervangen door 4 hogere windturbines. Mede door de inzet van stichting Windwaarde uit Strijensas sprak de gemeente met de ontwikkelaar af om onderaan de Sassedijk een rij bomen te planten.

De kinderen hielpen met het planten van de boom en het planten van bloemenzaadjes daaromheen. De enorme inzet van de kinderen werd beloond met een lekker ijsje.