Terug naar het overzicht

Kinderen en dorpswethouders vieren Boomfeestdag 2021

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woensdag 10 november werd in 4 Hoeksche Waardse dorpen de 64e editie van de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag gevierd. Schoolkinderen van odbs Onder de Wieken (Nieuw-Beijerland), cbs De Regenboog (Heinenoord), cbs De Parel (Strijen) en cbs De Kriekenhof (Oud-Beijerland) plantten samen met 3 dorpswethouders in totaal 28 bomen. Vorig jaar maart en dit voorjaar werden de activiteiten afgeblazen vanwege corona en de lockdown. Gelukkig kon de Boomfeestdag nu wel doorgaan.

Enthousiast stroopten de kinderen uit de groepen 6 hun mouwen op om de bomen te planten. Maar dat niet alleen: ook mochten ze er wormen bij uitzetten. Een groot succes! In Heinenoord werden ze daarbij geholpen door dorpswethouder Harry van Waveren. Joanne Blaak-van de Lagemaat en Paul Boogaard hielpen de schoolkinderen in respectievelijk Strijen en Oud-Beijerland. Na afloop kregen de kinderen nog een pakketje met (gezond) lekkers en een leuk aandenken aan de Nationale Boomfeestdag. 

Thema 2021: bomen maken Gezond!

Het thema van dit jaar is ‘Bomen maken Gezond!’. Voorafgaand aan de Nationale Boomfeestdag hadden de scholen tijdens de les al aandacht aan het thema geschonken. De kinderen wisten heel goed te vertellen waarom bomen zo goed voor ons zijn. De belangrijkste reden? Dat ze voor zuurstof zorgen natuurlijk!

Kinderen van cbs De Regenboog in Heinenoord met dorpswethouder Harry van Waveren
Kinderen van cbs De Parel in Strijen met dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat
Kinderen van odbs Onder de Wieken in Nieuw-Beijerland
Kinderen van cbs De Kriekenhof in Oud-Beijerland met dorpswethouder Paul Boogaard