Terug naar het overzicht

Kerst, oud en nieuw 2021

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op onze pagina kerst, oud en nieuw vindt u praktische en handige informatie over zaken die rond de feestdagen spelen. Denk hierbij aan brandveiligheid, het verbod op vuurwerk dit jaar en tips voor inbraakpreventie. Maar ook wanneer en waar u uw kerstboom kunt inleveren. Deze week en volgende week leest u meer over deze onderwerpen in het gemeentenieuws in het Kompas en op onze website.

Coronamaatregelen

Door de coronacrisis kunnen we maar een beperkt aantal mensen thuis ontvangen. Ook kunnen er helaas geen feesten of andere evenementen georganiseerd worden. De actuele coronamaatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Afsluiten openbare prullenbakken, textielcontainers en ondergrondse containers

In verband met de jaarwisseling sluit de regionale afvalstoffendienst RAD vanaf maandag 27 december de textielcontainers en openbare prullenbakken. Na zaterdag 1 januari worden deze weer geopend. De ondergrondse containers zijn van vrijdag 31 december 18.00 uur tot en met zaterdag 1 januari 06.00 uur afgesloten.

Brandveiligheid

Juist in deze tijd – waarin veel mensen kerstversieringen in huis hebben – is het slim om stil te staan bij de risico’s op brand. Brand komt nog te vaak voor. In Nederland zijn 15 woningbranden per dag, per jaar zijn dat er 6.000. Daarnaast melden bijna 10.000 mensen zich met (ernstige) brandwonden bij de spoedeisende hulp. Kinderen lopen extra veel risico om brandwonden op te lopen. Zij zien zelf vaak geen gevaar en hebben een volwassene nodig die hun huis veiliger maakt. Ernstige brandwonden zijn levensgevaarlijk. Zorg daarom voor voldoende maatregelen om brand te voorkomen. Op de website van de brandweer vindt u veel tips voor een brandveilige feestmaand. Denk hierbij aan brandveilige versiering. Maar ook tips voor veilig gourmetten en het branden van kaarsen. Kijk op de website van de brandweer voor het volledige overzicht.

Inbraakpreventie

Mogelijk viert u de feestdagen buitenshuis. Juist tijdens deze dagen slaan inbrekers hun slag. Wij hebben de meest voorkomende inbraakmethoden voor u op een rij gezet mét tips om ze te voorkomen. U vindt het overzicht op onze pagina kerst, oud en nieuw. Ook vindt u hier meer informatie over het markeren van uw persoonlijke eigendommen
met chemisch DNA.