Terug naar het overzicht

Kennismaking met burgemeester Bram van Hemmen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Omdat het nu niet mogelijk is voor de nieuwe burgemeester om persoonlijk kennis te maken in de dorpen konden inwoners deze week online vragen aan hem stellen. Afgelopen dinsdag zat burgemeester Bram van Hemmen van 20.00 tot 21.00 uur klaar op Instagram om deze vragen te beantwoorden. Een aantal van deze leuke vragen delen we graag in deze
rubriek met u. Woensdag- en donderdagavond hield de burgemeester ook nog WhatsApp-videogesprekken met onze inwoners.

Natuurlijk kunt u ook zonder WhatsApp of Instagram een vraag stellen aan de burgemeester. Mail uw vraag aan de burgemeester naar communicatie@gemeentehw.nl.

Vragen aan de burgemeester

Bent u zich al aan het oriënteren waar u wilt wonen in de Hoeksche Waard?
“Dat is met stip de meest gestelde vraag de afgelopen maand. We zijn ons een beetje aan het oriënteren. Mijn vrouw kijkt regelmatig op Funda. Nu zijn we vooral bezig met het huis verkoopklaar te maken. Overigens wordt de keuze ook bepaald door onze kinderen, sport, school etc. Ik laat het zo snel mogelijk weten.”

Is het een overgang, van Sliedrecht naar de Hoeksche Waard?
“Enerzijds natuurlijk wel. Van een overzichtelijke kern naar veel kernen en een groot gebied. Tegelijkertijd is het wel een feest van herkenning; het is toch dichterbij mijn geboortegrond en jeugd.”

Wat is uw eerste indruk van de Hoeksche Waard?
“Groot! Heel positief. Leuke en actieve mensen en goede gemeenschapszin. Er zijn vast ook minpunten, maar die heb ik nog niet gezien. Ik loop de hele week met een glimlach rond.”

Wat vindt u het allerbelangrijkst om op te pakken in uw nieuwe functie?
“Dat zijn 3 dingen:
• Kennismaken;
• Positie pakken in de regio. We zijn nu de derde van de politieregio Rotterdam;
• Samen met het gemeentebestuur en ambtenaren de stap naar een grote gemeente in de praktijk brengen.”

Wat vindt u typisch Hoeksche Waards?
“Oei. Qua mensen durf ik daar nu nog niks over te zeggen. Maar het landschap, de wolken die dansen op de landerijen. Typisch Nederlands en niet te missen als je hier bent. Heel erg mooi.”