Terug naar het overzicht

Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Zoetermeer

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 31 maart 2020 Jan Pieter Lokker tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zoetermeer. Lokker is 71 jaar, woont in Bodegraven en is lid van het CDA.

Aan Charlie Aptroot is per 31 maart 2020 eervol ontslag verleend in verband met het naderen van zijn pensioengerechtigde leeftijd. Na een gesprek met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning de heer Lokker voorgesteld als waarnemend burgemeester van Zoetermeer. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Lokker als waarnemend burgemeester te benoemen tot aan de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester, naar verwachting op 1 oktober 2020.

Jan Pieter Lokker beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij is vanaf 19 december 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Hij blijft hier waarnemend burgemeester tot 31 maart 2020. Tussen 2007 en 2019 was de heer Lokker achtereenvolgens (waarnemend) burgemeester in de gemeenten Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk, Noordwijk, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard, Lopik en Vijfheerenlanden. Verder was hij van 2001-2007 lid van Gedeputeerde Staten in Utrecht, lid van Provinciale Staten in Utrecht (1999-2001) en raadslid in de gemeente Soest (1990-1999).

Dit is een bericht van provincie Zuid-Holland