Terug naar het overzicht

Invoering coronatoegangsbewijs vanaf 25 september

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 meter maatregel niet meer verplicht. De horeca kan weer op maximale capaciteit open en alle evenementen zijn toegestaan. De vaccinatiegraad is nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op die locaties waar het door het loslaten van de 1,5 meter drukker wordt zoals bij evenementen, in bioscopen en theaters, in cafés, restaurants en sportkantines. Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samen komen.

De landelijke invoering van het coronatoegangsbewijs zorgt voor gemengde reacties bij horeca en publiek. Ook leven er veel vragen rondom de uitvoering van deze nieuwe regel. Op donderdag 23 september ging burgemeester Bram van Hemmen in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland in gesprek met Hoeksche Waardse horecaondernemers over het coronatoegangsbewijs. Ongeveer 35 ondernemers waren hierbij aanwezig. Ook wethouder Paul Boogaard en Renata Beijen van Koninklijke Horeca Nederland waren bij de bijeenkomst. Burgemeester Van Hemmen concludeerde na afloop dat er een goed gesprek had plaatsgevonden waar ook ruimte was voor de emoties die erbij komen kijken. “Het is mij heel duidelijk dat er in de afgelopen 1,5 jaar veel op de horeca is afgekomen en dat ook deze landelijke maatregelen weer extra inzet van onze ondernemers vragen. We willen de ondernemers hier zo goed mogelijk bij helpen, dus ik vind het belangrijk om rechtstreeks te horen wat er speelt. Daarom was deze bijeenkomst belangrijk, maar we blijven ook de komende weken met elkaar in gesprek om te kijken hoe alles in de praktijk uitpakt en of we hierbij kunnen ondersteunen. Ik heb er vertrouwen in dat onze ondernemers hun best doen om de maatregelen uit te voeren. We hebben uitgelegd hoe we de handhaving van de maatregelen aanpakken en aangegeven dat we er begrip voor hebben dat iedereen even aan de nieuwe situatie moet wennen.”

Op de website van de Rijksoverheid staat de laatste informatie over het coronatoegangsbewijs. Wilt u weten hoe het coronatoegangsbewijs werkt en hoe u deze kunt downloaden? Kijk op CoronaCheck. Om het coronabewijs van bezoekers te kunnen scannen, heeft een ondernemer de CoronaCheck Scanner-app nodig. Bent u ondernemer en wilt u weten waar u deze app vindt en hoe deze werkt? Kijk op CoronaCheck Scanner. Ondernemers kunnen met vragen, opmerkingen en een verzoek om steun terecht bij het team Ondernemen via ondernemen@gemeentehw.nl. Zij kunnen ook terecht bij Renata Beijen, Regiomanager Zuid-Holland zuid van Koninklijke Horeca Nederland via r.beijen@khn.nl