Terug naar het overzicht

HWHelpt.nl steunt ondernemers in zwaar weer

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Veel ondernemers hebben het zwaar door de geldende beperkingen. Retail Hoeksche Waard, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente Hoeksche Waard hebben de handen ineengeslagen om deze ondernemers te helpen. Zij hebben het platform HWHelpt.nl opgezet; een centraal punt waar een ondernemer maatwerkhulp kan aanvragen. De partners van HWHelpt.nl brengen – kosteloos – samen met de getroffen ondernemer de mogelijkheden in kaart om het bedrijf te redden of gecontroleerd te stoppen en dus een zachtere landing te maken.

In het onderzoek over de impact van de coronamaatregelen dat de gemeente in november uit liet voeren, gaf 72% van de ondernemers die de vragenlijst invulden aan in 2020 financieel schade te hebben opgelopen. Dit percentage is dit jaar naar verwachting gegroeid door de strengere landelijke maatregelen die na november volgden en waar we nog steeds mee te maken hebben. 

Wethouder Paul Boogaard: “In de contacten die onze partners en ook wij als gemeente met ondernemers hebben, merken wij dat veel ondernemers het moeilijk hebben en een drempel ervaren om hulp in te schakelen. Terwijl op tijd advies inwinnen, schade kan beperken of voorkomen. Daarom hebben we met elkaar dit initiatief opgezet. HWHelpt.nl is persoonlijk en laagdrempelig. De partners van HWHelpt.nl kijken met een frisse blik en kennis van zaken. De gemeente stelt vouchers ter beschikking waarmee de partners samen met de ondernemer een analyse maken van zijn of haar situatie, zetten de oplossingsscenario’s op een rij en helpen de ondernemer op weg de juiste stappen te zetten.”

Partners die het gezicht zijn van HWHelpt.nl zijn Erik Klop, fiscalist bij Visser & Visser, advocaat Jacobine van den Dolder, bedrijfscoach Frank van den Ouden, Caspert van der Wel van de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Bram de Jong van Retail Hoeksche Waard, accountmanagers Annelijn de Bakker, Annet Kooij en Nathalie van Prooijen van gemeente Hoeksche Waard en Renata Beijen, regiomanager Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zuid-Holland. Renata Beijen: “Wij vinden HWHelpt.nl een heel mooi voorbeeld hoe bedrijfsleven en overheid de handen ineenslaan. Deze crisis vraagt ook echt om een gezamenlijke aanpak. Horecaondernemers zien hun liquiditeit kelderen en teren in op (privé) vermogen. Met dit initiatief hebben horecaondernemers die nog geen lid zijn van KHN de mogelijkheid om zich bij ons aan te sluiten, zodat wij hen kunnen ondersteunen en adviseren tijdens deze crisis. Op deze manier kunnen wij samen met hen werken aan herstel. Door middel van advies op alle gebieden van ondernemerschap; arbeidsrecht, personeel, huurrecht, vergunningen, financiën én belangenbehartiging maken wij ons hard voor een toekomstbestendige horecabranche. Wij hopen dat dit mooie voorbeeld navolging krijgt in andere gemeenten.”