Terug naar het overzicht

Huiselijk geweld houdt zich niet aan een avondklok

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De spanningen kunnen thuis oplopen. We zijn veel meer thuis en zitten vaker bij elkaar en als gezin. De vrees is dat de avondklok daar nog een schepje bovenop doet. U kunt niet zomaar even een avondwandeling maken, ’s avonds bij een vriend aankloppen of een familielid vragen om langs te komen. Hierdoor is er ’s avonds geen mogelijkheid tot een time-out. Er kan een onveilige thuissituatie ontstaan.

Wat kun je doen?

Bel Veilig Thuis voor advies en hulp, voordat de situatie uit de hand loopt. Zij luisteren naar uw verhaal, geven advies en zoeken samen met u naar hulp. Veilig Thuis is te bereiken via 0800 – 2000 (gratis). Via de website https://www.veiligthuiszuidhollandzuid.nl kunt u ook met hen chatten. De chat is open van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt Veilig Thuis voor uzelf bellen, maar ook als u merkt dat het bij iemand anders niet goed gaat en u zich zorgen maakt. U staat er niet alleen voor.

Direct gevaar

Loopt de situatie toch uit de hand en is er direct gevaar, bel 112. Blijf niet binnen en ga dan naar buiten, ook ’s avonds.  

Huiselijk geweld melden via apotheek

Bent u niet in de gelegenheid om veilig naar Veilig Thuis te bellen? Dan kunt u ook nog bij uw apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Gebruik hier voor het codewoord (Masker19).