Terug naar het overzicht

Huibert Steen bezoekt scholen en BSO

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Nadat scholen en kinderopvang in Nederland 2 maanden gesloten waren vanwege de aanpak van het coronavirus, openden op 11 mei de basisscholen, buitenschoolse- dag- en peuteropvang hun deuren weer volledig of gedeeltelijk. Afwijkend van het landelijk beeld komt in de Hoeksche Waard slechts een handjevol kinderen nog niet naar school. Ook bijna alle leerkrachten zijn aan het werk.

Om eens te kijken hoe het gaat, bezocht wethouder Huibert Steen een aantal basisscholen en kinderopvangorganisaties. Op donderdag 14 mei bezocht hij Openbare basisschool Het Anker in Heinenoord en maandag 18 mei de Leeuwenhartschool in Oud-Beijerland. Huibert Steen: “Het is mooi om het enthousiasme van leerlingen en leraren te zien nu ze weer naar school mogen! De scholen hebben het qua veiligheid ook erg goed geregeld. Ouders houden zich ook goed aan de anderhalve meter en blijven buiten het gebouw.”

Noodopvang blijft

Tijdens de sluiting van de scholen en kinderopvang vanaf 15 maart, was er voor kinderen waarvan de ouders werken in bepaalde beroepen en voor kinderen in kwetsbare (thuis)situaties noodopvang beschikbaar op school of bij de kinderopvang.  Die noodopvang is er nog steeds. Het blijkt wel een uitdaging nu tegelijkertijd met het onderwijs ook de reguliere kinderopvang weer is gestart. Toch lukt het de scholen om tijdens schooluren noodopvang te organiseren. En ook bij de kinderopvang  is tijdens de schooldagen tot nu toe steeds plek.

Op volle toeren

Vandaag bezocht de wethouder de buitenschoolse opvang van Siemenotje in Heinenoord. Die draait weer op volle toeren. Wethouder Steen sprak hier met medewerkers over hun ervaringen: “Grandioos om te zien dat de kinderen weer heerlijk in het ‘bos’ aan het spelen, klauteren en klimmen zijn.”