Terug naar het overzicht

Horeca vanaf maandag 1 juni vanaf 12.00 uur weer open

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, mogen de restaurants en cafés vanaf 12.00 uur weer open gaan. De weersverwachtingen zijn goed, prima weer om op 1 van de terrassen een drankje te doen. Omdat we het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk willen houden, is er een aantal afspraken waaraan we ons met elkaar moeten houden. Zo geldt voor binnen in de restaurants en cafés het volgende:
• Een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel);
• Bezoekers moeten vooraf reserveren;
• Iedereen houdt 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen);
• In een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en gast wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert;
• Als je verkouden bent of iemand in je huishouden is verkouden blijf je thuis.

Op de terrassen moet iedereen aan een tafel zitten

De 1,5 meter afstand van elkaar geldt ook hier. Uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Er is geen maximum aantal personen per terras voorgeschreven. Dit is afhankelijk van de grootte van het terras en verschilt dus per horecagelegenheid. Om ondernemers te helpen hebben zij extra ruimte gekregen voor hun terrassen. Het naleven van de regels doen we met elkaar.

Als het nodig is, gaan boa’s en/of politie in gesprek met de ondernemer. De horecaondernemers gaan daarop in gesprek met de gasten. We hopen natuurlijk dat dat niet hoeft. Als iedereen de coronaregels naleeft houden we het samen veilig. Want alleen dan maken we samen mogelijk dat de restaurants en cafés open kunnen blijven. En daar hebben we allemaal
plezier van!

Communicatiemiddelen voor ondernemers

De Rijksoverheid heeft communicatiemiddelen gemaakt waarop deze afspraken staan. Horecaondernemers kunnen gebruik maken van deze middelen. U kunt deze hieronder downloaden.