Terug naar het overzicht

Hologram vraagt aandacht voor lichtAAN op de fiets

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wethouder Harry van Waveren deed maandag 13 december om 17:00 uur een hologram aan bij de nieuwe fietsstraat tussen het gemeentehuis en FC Binnenmaas in Maasdam. Met het hologram vraagt de gemeente aandacht voor het aandoen van je fietsverlichting.

“Fietsers zijn ontzettend kwetsbaar in het verkeer”, aldus wethouder Harry van Waveren. “Daarom is het belangrijk dat ze goed zichtbaar zijn. Dit hologram herinnert de fietsers om de fietsverlichting aan te zetten.” 

Uit peilingen blijkt dat een kwart van de fietsers niet of onvoldoende verlicht fietst. Als fietser moet je in het donker en overdag bij slecht zicht een wit voorlicht en rood achterlicht aan hebben. Je mag hiervoor ook lampjes gebruiken die je vastmaakt aan je fiets of aan je kleding. Ook moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen (velgen) of banden.

De actie is onderdeel van de landelijke campagne Fietsverlichting AAN en hoort bij de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Met deze aanpak heeft het Regionaal Ondersteuningsbureau Zuid-Holland (ROVZH) als doelstelling dat er geen slachtoffers meer vallen in het verkeer.

Zie de website Maak een Punt van Nul voor meer informatie.