Terug naar het overzicht

Hoera! Mevrouw van der Zijl-de Wit uit Oud-Beijerland is 100 jaar

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag viert mevrouw Juanita Van der Zijl-de Wit haar honderdste verjaardag! De eeuweling werd geboren in Diever en verhuisde op tweejarige leeftijd met haar vader, die veearts was, naar Curaçao. Ze trouwde in 1940 en bracht de oorlogsjaren door in Nederland. Via onder andere Voorburg, IJmuiden, Zandvoort, Alkmaar en Rotterdam belandde het echtpaar in Oud-Beijerland. Nu woont mevrouw van der Zijl-de Wit er alweer 47 jaar tot volle tevredenheid.

Mevrouw is altijd heel sportief geweest. Zo ging ze vroeger met haar man heerlijk zeilen. Tegenwoordig bridget ze nog erg graag. Ze is dan wel gestopt met competitie spelen, maar wie het tegen haar opneemt vindt een geduchte tegenstandster, die nog vaak wint. Daarnaast is puzzelen en op de iPad een favoriete bezigheid.

Mevrouw Van der Zijl-de Wit is een graag geziene klant in de winkels van Oud-Beijerland. Het winkelpersoneel leeft enorm met haar mee en ze zijn er allemaal van op de hoogte dat mevrouw  honderd jaar wordt. Toch wordt haar verjaardag geen Oud-Beijerlandse aangelegenheid, want die wordt gevierd bij haar dochter in Baarn. Haar 6 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen zijn ook van de partij, net als de mensen die haar dierbaar zijn, zoals haar overbuurvrouw. Zodra mevrouw Van der Zijl-de Wit weer thuis is, komt burgemeester Bram van Hemmen haar met een bos bloemen feliciteren namens het gemeentebestuur.