Terug naar het overzicht

Hoera! Meneer Adams uit Mijnsheerenland is vandaag 100 jaar

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Mijnsheerenland is een eeuwling rijker. Vandaag viert meneer Adams zijn honderdste verjaardag! Burgemeester Bram van Hemmen heeft meneer Adams een fruitmand en 100 bonbons gegeven om hem namens het gemeentebestuur te feliciteren.

100 jaar! Deze respectabele leeftijd is niet iedereen gegeven. Maar Victor Herman Carolus Adams, geboren op 7 december 1921 te Heerlen, heeft het vandaag bereikt! Meneer Adams is opgegroeid in Rotterdam en heeft er jaren gewoond. Als jonge Rotterdammer werkte hij in de autobranche, heeft encyclopedieën verkocht en een kamerverhuurbedrijf gehad. Samen met zijn vrouw kregen ze 2 zonen en 1 dochter, werden ze opa en oma van 5 kleinzonen en 2 kleindochters. Helaas is meneer Adams nu weduwnaar.

Meneer is zijn hele leven sportief en actief geweest. Tot op de leeftijd van 92 jaar ging hij 2 keer in de week naar de sportschool. Sinds de laatste 5 jaar woont hij in bij zijn dochter Lia in Mijnsheerenland. Meneer Adams is niet meer zo mobiel en heeft 24-uurs zorg nodig. Maar is geestelijk gezond en kijkt graag naar tv-programma’s over de geschiedenis, techniek, natuur en reizen.

Door voorgelezen te worden uit diverse tijdschriften over consumentenzaken, blijft hij graag op de hoogte. Menner Adams geniet ook elke 14 dagen van het uitstapje naar Zeeland! Het uitje wordt altijd afgesloten met een frietje en een ijsje, maar soms ook met een portie kibbeling.

Zijn mooiste cadeau heeft hij afgelopen augustus van zijn kinderen gekregen via stichting Doe een Wens. Hij heef met een ambulancevliegtuig een rondvlucht gemaakt boven de Rotterdamse havens, Westmaas en Mijnsheerenland. Hiervan heeft hij ontzettend genoten.