Terug naar het overzicht

Hoera! Echtpaar Verver-van Venrooij 60 jaar getrouwd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag, maandag 27 december, zijn Wim (84) en Truus (82) Verver-van Venrooij uit Piershil 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak ging op visite bij het diamanten echtpaar en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum.

Het paar leerde elkaar al jong kennen. Ze waren buren en ook was Wim bevriend met de broer van Truus. Hij kwam dus regelmatig bij het gezin van Truus over de vloer. En zoals dat zo vaak gaat, sprong op een gegeven moment de vonk over. Het paar woonde eerst op een zolderkamertje op de West-Varkenoordseweg in Rotterdam. Daar werd ook hun oudste dochter geboren. Daarna verhuisden ze naar Spijkenisse waar hun tweede dochter ter wereld kwam. Inmiddels wonen ze alweer een halve eeuw met veel plezier in Piershil. Het gezin is inmiddels uitgebreid met 4 kleinkinderen, een achterkleinzoon en de tweede achterkleinzoon is onderweg.

Wim is erg geïnteresseerd in politiek en dan vooral de financiële kant ervan. Hier leest hij veel over. Ook Truus houdt van (veel) lezen. Verder puzzelt het echtpaar graag. Beiden zijn ook nog eens actief als vrijwilliger. Vroeger in de bibliotheek van Piershil en nu regelen zij het spel Koersbal (een variant op jeu de boules) in woonzorgcentrum Heemzicht in Piershil. Hoe het komt dat het echtpaar al zo lang gelukkig met elkaar is? Door een goede basis, namelijk wederzijds respect hebben voor elkaar en op elkaar kunnen vertrouwen!