Terug naar het overzicht

Hoe kunnen we (jonge) mantelzorgers ondersteunen?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zorgwethouder Joanne Blaak bezocht woensdag 24 juni de zussen Den Hollander uit Oud-Beijerland om met hen te praten over hun ervaringen als jonge mantelzorgers. De 3 zussen, Mara, Tessa en Lisa, wilden graag hun verhaal vertellen. Over hoe lastig het soms is om een jonger zusje te hebben die lief is maar ook altijd ‘aanstaat’, barst van de vaak onhaalbare ideeën, je kamer soms overhoophaalt en veel aandacht vraagt van jou en je ouders. En dat was nou precies waar wethouder Blaak naar op zoek was en is.

“We weten dat mantelzorgers het vaak zwaar hebben en zeker in coronatijd als school of hulp van anderen wegvalt. Zoals de vaste oppas van de familie, die helaas zelf ziek werd. De zorg kost tijd, energie en veel geduld, of je nu jong of oud bent. Het is belangrijk om de verhalen uit de praktijk te horen, hoe het echt is.”

Hoe kunnen we mantelzorgers het beste ondersteunen?

Gemeente Hoeksche Waard gaat een nieuwe ‘agenda’ maken met speerpunten hoe mantelzorgers het beste ontlast of ondersteund kunnen worden. Daarvoor is het belangrijk om met mantelzorgers zelf in gesprek te gaan.

Oproep aan mantelzorgers

Wethouder Blaak doet dan ook een oproep aan mantelzorgers om contact op te nemen met de gemeente. We willen graag van mensen met praktijkervaring horen hoe zij het beste ondersteund kunnen en willen worden. Wilt u hierover meedenken of heeft u een tip? Laat het ons weten! Bel 14 0186 | 088 – 647 36 47 of mail naar info@gemeentehw.nl

Wethouder Joanne Blaak op bezoek bij de 3 zussen, Mara, Tessa en Lisa den Hollander.