Terug naar het overzicht

Hiep hiep hoera:  echtpaar Quist uit Zuid-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op maandag 9 november vierde het echtpaar Quist uit Zuid-Beijerland hun briljanten huwelijk. Burgemeester Bram van Hemmen bracht telefonisch zijn felicitaties over aan het paar. Ook werd, namens het hele college, een prachtige bos bloemen bezorgd.

Meneer en mevrouw Quist leerden elkaar kennen bij een jeugdclub van de kerk. Na het huwelijk woonden zij tijdelijk op een zolderkamer van een bakker in Tholen. Dat was in de strenge winter van 1955. Het was zó koud dat de lakens aan het bed vastvroren. De gekregen bloemen bleven opvallend lang mooi staan, totdat het ging dooien. Toen zakten het allemaal als een plumpudding in elkaar en bleek dat de bloemen al die tijd bevroren waren!

Meneer Quist was scheepskok was op de koopvaardij. Na een ongeluk besloot hij om aan wal te blijven en daar werkte hij als kok in zorgcentra voor ouderen. Mevrouw werkte in de zelfde branche, als verzorgster voor ouderen. Samen brachten zij 3 kinderen groot en genieten nu van hun opgroeiende kleinkinderen. Het echtpaar Quist genoot na pensionering nog jarenlang van het eropuit trekken met de caravan en meneer zong tot op hoge leeftijd in een shantykoor. Helaas is het voor meneer en mevrouw niet meer mogelijk om bij elkaar te wonen, maar zij zien elkaar gelukkig nog steeds elke dag.