Terug naar het overzicht

Heropening (gemeentelijke) accommodaties

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Sommige sport-, culturele-, welzijns- en recreatieve activiteiten mogen weer opgestart worden. Dit betekent dat de diverse gemeentelijke accommodaties hun deuren openen. Dat gebeurt, net als het opstarten van de activiteiten zelf, in fases. Om ieders veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen zijn er aan het beheer en gebruik van de accommodaties regels verbonden. De belangrijkste hiervan is het in acht nemen van 1,5 meter afstand (dit geldt niet voor mensen die tot 1 huishouden behoren en kinderen tot en met 12 jaar). Hieronder volgt een samenvatting van de afspraken en regels die gelden voor de diverse accommodaties in de Hoeksche Waard. Is er sprake van een (verdere) versoepeling van de maatregelen of komen er nieuwe inzichten? Dan wordt deze nieuwe informatie toegevoegd aan het bericht op onze website.

Informatie per soort accommodatie (in alfabetische volgorde)

Bibliotheken
De bibliotheken mogen sinds maandag 11 mei weer open volgens het protocol voor bibliotheken. Bibliotheek Hoeksche Waard pakt het gefaseerd aan. De bibliotheek in de Lindenhoeve in Oud-Beijerland opende op maandag 11 mei haar deuren. De bibliotheek in het Dorpshart in Mijnsheerenland is vanaf maandag 18 mei weer open. Vervolgens wordt in de daaropvolgende weken de dienstverlening verder uitgebreid. Kijk voor de dagen en openingstijden op www.bibliotheekhoekschewaard.nl.

Binnenaccommodaties (geen sport)
Per maandag 1 juni kan men weer terecht in binnenaccommodaties, niet zijnde sportaccommodaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld muziekscholen, buurthuizen en jongerensozen. Een van de randvoorwaarden die hierbij geldt is dat er maximaal een groep van 30 personen (inclusief personeel)
tegelijk gebruik van kan maken. Naar verwachting wordt dit aantal per woensdag 1 juli opgehoogd naar 100 personen. Er is nog geen datum bekend wanneer kantines/bars in deze accommodaties weer open mogen. Let op: sportactiviteiten zoals bijvoorbeeld biljarten en darten zijn niet toegestaan in deze accommodaties (dit valt onder binnensport)!

Binnensportaccommodaties en kantines
De verwachting is dat binnensportaccommodaties vanaf dinsdag 1 september open mogen voor sportieve activiteiten. Tot nader order blijven sport- en gymzalen dus gesloten, ook voor bewegingsonderwijs. Kantines in de sportaccommodaties blijven ook tot dinsdag 1 september gesloten.

Binnenzwembaden
Binnenzwembaden zijn vanaf nu weer open. De binnenzwembaden ’de Wellen’ in ’s-Gravendeel en ’de Boogerd’ in Oud-Beijerland openen gefaseerd de deuren vanaf maandag 18 mei. Voorlopig gaan ze alleen open voor zwemlessen en banenzwemmen. Wie ingeschreven is voor zwemles wordt hiervoor telefonisch opgeroepen. Banenzwemmers moeten zich vooraf telefonisch inschrijven bij het zwembad voor bepaalde tijden. Dit is mogelijk via de eigen kanalen van onze zwembaden. Kijk voor actuele informatie over de opening van de andere binnenzwembaden op de websites van Laco Strijen en De Waterstee in Numansdorp. Alle zwembaden moeten het protocol van de zwembadbranche volgen.

Buitenzwembaden
Het buitenzwembad van Recreatieoord Binnenmaas gaat naar verwachting open na maandag 1 juni. Houd de website www.recreatieoordbinnenmaas.nl in de gaten voor actuele informatie. Kijk voor informatie over buitenzwembad ‘Het Centrum’ in Klaaswaal op www.zwembadhetcentrum.nl.

Speeltuinen en kinderboerderijen
Kinderboerderijen en speeltuinen mogen weer open vanaf maandag 11 mei. Recreatieoord Binnenmaas opent op 29 mei de speeltuin met attracties en de kinderboerderij. De kinderboerderij in Oud-Beijerland wordt nog verbouwd en opent waarschijnlijk rond 1 juli haar deuren.