Terug naar het overzicht

Herinrichten Centrum Heinenoord en vervangen riool Margrietstraat en Oranjestraat

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op maandag 16 november starten we met werkzaamheden in het centrum van Heinenoord. We richten het centrum opnieuw in om de bereikbaarheid en kwaliteit te verbeteren voor inwoners en ondernemers van Heinenoord.

Wat gaan we doen?

We starten met de aanleg van een schoonwaterriool. Het hemelwater kan dan van de straat en daken direct naar de sloten en vijvers stromen. In een deel van de Emmastraat vervangen we de bestrating door nieuwe gebakken klinkers. We plaatsen nieuw straatmeubilair en jonge beplanting. Daarnaast maken we een nieuwe ontsluitingsweg bij de Wouter van den Walestraat. U kunt het centrum dan beter bereiken. In de Margrietstraat vervangen we de bestaande riolering door een gescheiden stelsel met een vuilwaterriolering en een apart schoonwaterriool. Zo hoeft het schone water niet onnodig langs de waterzuivering. In de Oranjestraat werkt het bestaande riool nog prima en leggen we alleen een schoonwaterriool aan. Als wij een straat afsluiten leiden we het verkeer om via duidelijke wegafzettingen en omleidingsborden. Wij zorgen ervoor dat de winkels altijd bereikbaar zijn voor bezoekers.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden voeren wij in 4 fasen uit en duren tot ongeveer april 2021.

Heeft u vragen?

Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf B.V. uit Barendrecht voert het werk uit. Zij houden de direct omwonenden per fase op de hoogte van de werkzaamheden. Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met Michel Vermaat (uitvoerder van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf B.V.) via telefoonnummer 0180 – 61 35 22 of via e-mail
vermaat@kraaijeveld-baredrecht.nl. Voor andere vragen kunt u terecht bij de projectleider van gemeente Hoeksche Waard, Lennard Herweijer via telefoonnummer 088 – 647 12 47 of via mail lennard.herweijer@gemeentehw.nl.