Terug naar het overzicht

Heeft u behoefte aan een woonwagen of standplaats? Geef dit door!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard maakt in 2020 nieuw beleid voor woonwagens en standplaatsen. Dit gebeurt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zodat rechten van woonwagenbewoners worden beschermd.

Onderzoek onder inwoners naar de wens voor een woonwagen of standplaats

Om het nieuwe beleid goed te kunnen maken, doet de gemeente een behoefteonderzoek onder inwoners. Hierbij wordt onderzocht hoeveel mensen behoefte hebben aan een standplaats en/of woonwagen en wat
hierbij de wensen zijn.

Heeft u behoefte aan een woonwagen of standplaats, wilt u dit dan doorgeven?

Dit doet u door op het behoefteformulier in te vullen. Heeft u eerder dit jaar al het behoefteformulier op de website ingevuld, dan hoeft u niks te doen.

Met deze informatie maakt de gemeente nieuw standplaatsenbeleid

Door uw behoefte aan te geven, krijgt de gemeente een totaalbeeld van hoeveel mensen er op zoek zijn en wat de wensen zijn. Deze informatie heeft de gemeente nodig om het nieuwe gemeentelijke beleid te maken. Bijvoorbeeld of het huidige aantal parken en standplaatsen voldoende is, of er meer nodig is en hoe organiseert de gemeente dit aansluitend bij behoeften van toekomstige bewoners?

Voor wie is dit behoefteonderzoek bedoeld?

Het behoefteonderzoek is bedoeld voor 3 groepen (toekomstige) woonwagenbewoners: Roma, Sinti en ‘de reiziger’. Met ‘de reiziger’ worden mensen bedoeld met (in het verleden) beroepen waarvoor gereisd moet worden. Bijvoorbeeld messenslijpers en circusbewoners. Het samen met familie wonen is voor deze groepen een belangrijk onderdeel van de cultuur.

Geef uw behoefte aan via het formulier op de website van de gemeente

Behoort u tot de doelgroep en bent u op zoek naar een woonwagen of standplaats? Of kent u iemand die tot de doelgroep behoort en op zoek is? Geef dan uiterlijk zondag 14 juni uw behoefte aan via het formulier op de website. Het formulier ‘Behoefte woonwagenstandplaats doorgeven’ vindt u onderaan de webpagina onder ‘Formulieren’ via:
www.gemeentehw.nl/woonwagen-standplaats.