Terug naar het overzicht

Heb jij de nieuwe geitenwei in Klaaswaal al gezien?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Door de verkoop van de Hoeckenisse moest het naastgelegen geitenweitje verplaatst worden. Met veel hulp van diverse vrijwilligers werd er een nieuw onderkomen aangelegd. En wat voor één! Tussen de Hoeckenisse, de Groen van Prinstererschool en Tennisvereniging Klaaswaal kwamen 2 weitjes, diverse stallen en grote konijnenhokken (de oude, maar nog goede hokken van kinderboerderij De Boezemvriend in Oud-Beijerland).

Blij met het nieuwe onderkomen

Inmiddels zijn de dieren helemaal gewend aan hun mooie, ruime onderkomen en genieten ze met volle teugen. Ook beheerder/vrijwilliger Pia van Dalen is heel blij met de nieuwe, grotere locatie. Ze verzorgt al bijna 20 jaar dagelijks de dieren van het geitenweitje. Dit doet ze samen met een paar vaste vrijwilligers (Gonny, Yolanda en Silvia) en in de vakanties en weekenden krijgt ze hulp van scholieren (Anne, Evelien en Noa). Pia: “We zijn er elke ochtend tussen 9.30 (zondag 10.00 uur) en 12.30 uur. Er komen regelmatig mensen – waaronder veel kinderen – een kijkje nemen. Ook komen er soms schoolklassen op visite. Ik vertel de kinderen dan over de dieren en ze kunnen ze door het hek aaien. Dat is heel erg leuk.” Pia wil graag de kinderboerderij nog een keer officieel openen, ook om alle vrijwilligers te bedanken, maar door corona wacht ze daar liever nog even mee.

Dierenvrienden gezocht

Ben jij een grote dierenvriend en vind je het niet erg om je handen uit de mouwen te steken? Pia is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers (jong, maar liefst ook wat ouder). Je kunt haar rechtstreeks bellen voor meer informatie: 06 – 57 32 98 87.

Evelien, Anne en Pia voor de stallen