Terug naar het overzicht

Grote kantoorpanden verplicht energielabel C vanaf 1 januari 2023

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Eigenaren en/of huurders van grote kantoorpanden in de Hoeksche Waard met een energielabel D of lager en kantoren waarvan geen energielabel geregistreerd staat, hebben onlangs een brief ontvangen van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid in samenwerking met Energieke Regio Hoeksche Waard, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard. In deze brief staat dat grote kantoorpanden (minstens 100 m²) vanaf 1 januari 2023 alleen nog gebruikt mogen worden als ze minimaal energielabel C hebben.

Deze maatregel is onderdeel van de doelstelling van het Rijk dat in 2030 alle kantoorgebouwen energielabel A moeten hebben en in 2050 alle kantoorgebouwen energieneutraal moeten zijn. Als een kantoorpand het energielabel B of C heeft, heeft de eigenaar tot 2030 de tijd om toe te werken naar een energielabel A. Als een kantoorpand een label D of lager heeft, dan is het verstandig om direct aan de slag te gaan met het nemen van energiebesparende maatregelen.

Zorg dat u uw kantoor kunt blijven gebruiken

Op www.ep-online.nl kunt u bekijken welk energielabel uw kantoorpand op dit moment heeft. Als u nog geen energielabel heeft, kunt u een inschatting of label aanvragen bij een erkend labeladviseur. En op de website van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (ozhz.nl/uwkantoor) vindt u informatie over maatregelen waarmee u het energielabel van uw kantoorpand kunt verhogen en wat dit kost. Ook vindt u hier een beslisboom om na te gaan of uw kantoor onder de verplichting valt of mogelijk een uitzondering is. Bent u huurder? Ga dan in gesprek met de eigenaar van het kantoorpand dat u huurt.

Direct op de hoogte? Neem deel aan het webinar!

De betrokken partijen organiseren op dinsdag 2 november om 15.30 uur het webinar ‘Hoe bereik ik Energielabel C?’. Tijdens het webinar krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen: is mijn kantoor een uitzondering op de verplichting, welke energiebesparingsmaatregelen moet en kan ik nemen tegen welke investeringen en hoe vind ik een betrouwbare adviseur? Ook kunt u uw vragen stellen aan de deskundigen. Meld u snel aan via de website van de Energieke Regio. Meer informatie vindt u ook op de pagina Energielabel C.