Terug naar het overzicht

Grootgebruikers van elektriciteit voorzien zichzelf van stroom via coöperatie EcoNL

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Bent u grootgebruiker van elektriciteit in de Hoeksche Waard? Sluit u dan aan bij ‘uw eigen energiebedrijf’ EcoNL, de energiecoöperatie voor grootgebruikers. Het doel is onderling duurzame elektriciteit uitwisselen en indien nodig gezamenlijk inkopen en verkopen. Ondernemers die grootgebruiker zijn, hebben dan geen energiebedrijf meer nodig.

Waarom meedoen?

Het gezamenlijk energie verhandelen is goedkoper, dan zelf energie inkopen bij een energiebedrijf. En het biedt de mogelijkheid om zo lokaal energie uit te wisselen. Daarbij is EcoNL een coöperatie zonder winstoogmerk. De winst is voor de leden en wordt ook gedeeld met de samenleving. Hiervoor bepalen de leden ieder jaar welke duurzame initiatieven worden gesteund.

Grootgebruikers

Een grootgebruiker heeft een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3x80Ampere. Toekomstige leden kunnen enkel elektriciteit afnemen, maar ook duurzame elektriciteit produceren en leveren aan de coöperatie. Vanaf januari kunnen bedrijven en maatschappelijke instellingen met hun energiecontract overstappen naar EcoNL en lid worden.

Ontstaan EcoNL

EcoNL werkt samen met lokale en regionale overheden en maatschappelijke instellingen. Provincie Zuid-Holland gaf een startsubsidie voor de oprichting van EcoNL. En Energieke Regio – bestaande uit Stichting Energieke Regio, gemeente Hoeksche Waard en Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden –  begeleidde het proces van de oprichting. Samen met de leden wordt de coöperatie verder vormgegeven. Met elkaar zetten we ons in om lokaal duurzaam energie op te wekken en deze lokaal duurzaam te gebruiken.  

Meer weten?

Kijk op de website van EcoNL of stel uw vragen via info@econl.nl.