Terug naar het overzicht

Gratis zelftest voor inwoners met een laag inkomen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Inwoners met een laag inkomen kunnen gratis een zelftest afhalen op verschillende locaties in de Hoeksche Waard. De zelftesten worden beschikbaar gesteld door de Voedselbank Hoeksche Waard. Per persoon is 1 zelftest beschikbaar en deze kan alleen persoonlijk worden afgehaald. Er wordt geen inkomenstoets gedaan.

Waar kunt u een zelftest afhalen?

Inwoners met een laag inkomen kunnen vanaf donderdag 23 december gratis zelftesten ophalen bij een van de 3 locaties: 

  • Voedselbank Hoeksche Waard, Langeweg 5L, 3261 LJ Oud-Beijerland
    Open maandag tot vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur
  • Receptiebalie gemeentehuis Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-Beijerland
    Open maandag tot vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur
  • Receptiebalie gemeentehuis Maasdam, Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam
    Open maandag tot vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur   

Vanwege de feestdagen is het op vrijdag 24 en vrijdag 31 december na 15.30 uur niet mogelijk om een zelftest op te halen bij de gemeentehuizen in Oud-Beijerland en Maasdam.

Houd rekening met de geldende coronamaatregelen wanneer u de zelftesten komt ophalen. Bijvoorbeeld door het houden van anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje. Heeft u klachten? Kom dan niet naar de ophaallocaties, maar maak een testafspraak bij de GGD.

Wanneer gebruikt u een zelftest?

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Dit kan online of via 0800-1202. Meer informatie over het gebruik van zelftesten vind u op de website van de Rijksoverheid.