Terug naar het overzicht

Gratis zelftesten en type 2 mondmaskers voor inwoners met een laag inkomen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Heeft u moeite om de kosten te betalen voor corona zelftesten en/of type 2 mondmaskers? Dan kunt u deze gratis afhalen op verschillende locaties in de Hoeksche Waard. Ook al worden de coronamaatregelen vanaf vrijdag 25 februari versoepeld, toch zijn mondmaskers en zelftesten op sommige plekken nog steeds nodig. Daarnaast blijft zelftesten en het vrijwillig dragen van type 2 mondmaskers belangrijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid. Omdat niet iedereen met een laag inkomen de kosten ook zelf kan betalen, stelt de Rijksoverheid deze nu gratis beschikbaar voor minima via de gemeente.

Waar kunt u de zelftesten en mondmaskers afhalen?

Inwoners met een laag inkomen kunnen de gratis zelftesten en mondmaskers vanaf deze week ophalen voor hunzelf en hun gezinsleden. U heeft geen bewijs nodig van uw inkomen. Hieronder vindt u de locaties waar de mondmaskers en zelftesten te halen zijn.

 • Receptiebalie gemeentehuis Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-Beijerland. Open maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
 • Receptiebalie gemeentehuis Maasdam, Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam. Open maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
 • Bibliotheek Hoeksche Waard, vestigingen Oud-Beijerland Centrum, Oud-Beijerland Rembrandt en Strijen. Kijk voor de actuele openingstijden op de website Bibliotheek Hoeksche Waard.
 • Hervormde Kerk, Raadhuisstraat 37, 3299 AP Maasdam. Neem vooraf contact op met Jacob Buizer via e-mailadres jacob.buizer@gmail.com of telefoonnummer 06 – 361 173 85.
 • Diaconie van PG De Open Hof. Huiskamer De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland. Open maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
 • College van Diakenen Hervormde Gemeente Oud-Beijerland, S. Goudswaardstraat 9, 3262 GK Oud-Beijerland. Op te halen op woensdagmiddag en zondag.
 • Evangelische Kerk Ezra. Gebouw Crosspoint, Nestpad 9, 3295 AD ‘s-Gravendeel. Open tot woensdagochtend 10.00 tot 12.00 uur.
 • Diaconie van Evangelische Gemeente Hoeksche Waard, Klipper 92, 3263 NB Oud-Beijerland.
 • Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard. Vooraf contact opnemen met Yvonne Mallander via telefoonnummer 06 – 404 858 86. In overleg op te halen op de Albert Schweitzererf 6, 3263 SL Oud-Beijerland
 • Kerkgebouw De Poort, Polderlaan 1, 3261 ZA Oud-Beijerland. Open maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Gereformeerde kerkgenootschap De Levensbron. Vooraf contact opnemen met Hans van Ameijde via telefoonnummer 0186 – 60 34 06. In overleg op te halen aan de Sportlaan 2a in Puttershoek.

Wanneer gebruikt u een zelftest?

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Dit kan online of via 0800-1202. Meer informatie over het gebruik van zelftesten vind u op de website van de Rijksoverheid.

Wanneer gebruikt u mondmaskers?

Vanaf vrijdag 25 februari is het mondmasker alleen nog verplicht in het vliegtuig en het openbaar vervoer. Het dragen van een medisch mondmasker van minimaal type 2 wordt geadviseerd.

Voor actuele informatie over coronamaatregelen kijkt u op de website van de Rijksoverheid.