Terug naar het overzicht

Gratis met de Streekmuseumbus langs alle musea

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Na bijna een half jaar dicht te zijn geweest, mogen de musea sinds zaterdag 5 juni hun deuren weer openen. Om dit te vieren organiseert gemeente Hoeksche Waard samen met de musea in de Hoeksche Waard op zaterdag 19 en zaterdag 26 juni een museumtour. De gemeente verzorgt het vervoer.

Op deze dagen kan jong en oud gratis met een bus van het Streekbusmuseum alle musea in de Hoeksche Waard bezoeken. De deelnemende musea zijn: Rien Poortvliet museum, Landbouwmuseum Tiengemeten, Land van Strijen en Museum Hoeksche Waard. In de musea kunt u onder leiding van een gids een rondleiding krijgen. Wilt u liever zelf het museum ontdekken? Dat kan natuurlijk ook. U reist dan gratis mee met de streekbus.

Het Streekbusmuseum verzorgt het vervoer

Op beide dagen tussen 09.30 uur en 17.00 uur rijden 2 bussen langs alle musea. Deze rijden tegen elkaar in zodat u nooit lang op een bus hoeft te wachten. U kunt naar een volgend museum zonder de verplichting te hebben een hele ronde mee te moeten rijden. De aankomst- en vertrektijden van de bus sluiten aan bij de veerpont van en naar Tiengemeten.

Van de buslijnen kunt u op beide dagen kosteloos gebruik maken zo vaak u wilt. Voor de musea en de veerpont naar Tiengemeten betaalt u het normale tarief en het normale entree bedrag. De rondleiding in het museum is gratis.

Over de musea

Nieuwsgierig naar wat er allemaal te zien is in de musea in de Hoeksche Waard? Neem alvast een kijkje op de websites van de deelnemende musea:

Museum Hoeksche Waard
Rien Poortvliet museum
Landbouwmuseum Tiengemeten
Land van Strijen

Het Streekbusmuseum en de musea houden zich aan de coronamaatregelen. Alle coronaregels in de bus zijn na te lezen in de bussen zelf. De regels voor de musea leggen de medewerkers van de musea aan u uit in het museum of zijn te vinden op de websites.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de museumtour, de opstapplaatsen en bustijden? Kijk dan op de Facebookpagina van het Streekbusmuseum of op de website van Hoeksche Waard Actief. U kunt ook een e-mail sturen naar info@streekbusmuseum.nl. Voor informatie over rondleidingen kunt u contact opnemen met het betreffende museum waar u informatie over wilt.