Terug naar het overzicht

Gratis cadeaubonnen voor woningeigenaren om energie te besparen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard helpt haar inwoners om aan de slag te gaan met energie besparen door circa 5.000 cadeaubonnen weg te geven ter waarde van € 44,-. Met deze cadeaubonnen kunnen woningeigenaren via het Regionaal Energieloket in een webshop energiebesparende producten kopen, zoals radiatorfolie, tochtstrips of led-verlichting. Dit soort kleine aanpassingen in huis bespaart direct energie, verlaagt de energierekening en verhoogt het woongenot. En het gebruiken van minder energie is natuurlijk ook goed voor onze leefomgeving.

Bent u eigenaar van een woning in de Hoeksche Waard? Vraag dan snel een cadeaubon aan op de website van Regionaal Energieloket. Want op is op.

Hoe vraagt u de cadeaubon aan?

Regionaal Energieloket is het energieloket van gemeente Hoeksche Waard en werkt in opdracht van de gemeente. Op de website van het Regionaal Energieloket vult u uw postcode in. Vervolgens klikt u op de groene knop ‘Vraag cadeaubon aan’ en laat u uw gegevens achter. U ontvangt daarna per e-mail een unieke code met een link naar de webshop en uitleg hoe u de cadeaubon kunt inwisselen. Per adres kan maximaal 1 bon worden aangevraagd.

Regeling Reductie Energieverbruik (RRE) vanuit het Rijk

De gemeente biedt de cadeaubonnen aan vanuit de subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Deze subsidie heeft de gemeente begin 2020 vanuit het Rijk toegekend gekregen. De RRE-subsidie is bedoeld om woningeigenaren te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen voor hun woning. Samen met Regionaal Energieloket worden ook duurzame buurtacties georganiseerd om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld door deze beter te isoleren of door zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Deze week heeft de gemeente de aanvraag voor de RRE-subsidie voor 2021/2022 bij het Rijk aangevraagd. Als de subsidie wordt toegekend, dan is deze aankomende keer ook in te zetten om huurders te helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun woning.