Terug naar het overzicht

Gesprek met taxateur loont!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Heeft u uw aanslag lokale belastingen van SVHW ontvangen en twijfelt u aan de juistheid van de WOZ-waarde? Maak dan (kosteloos) een afspraak met één van de taxateurs van SVHW. Meer dan 1.100 mensen gingen u voor!

Een afspraak maken is makkelijk en snel

Via Mijn SVHW op www.svhw.nl plant u eenvoudig zelf een afspraak in. Dit kan nog tot 8 april 2021. Als blijkt dat de WOZ-waarde onjuist is vastgesteld, past SVHW deze direct voor u aan. SVHW wil net als u dat de WOZ-waarde klopt.

U kunt ook gratis bezwaar maken

Dit kan via Mijn SVHW op www.svhw.nl of schriftelijk. In het bezwaar geeft u aan waarom u het niet eens bent met de WOZ-waarde. U stuurt ook meteen bewijsstukken mee. Uw bezwaarschrift moet binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag bij SVHW binnen zijn.

Hulp nodig bij het maken van bezwaar?

Kijk voor meer informatie op www.svhw.nl/WOZ-waarde of vraag een bezwaarformulier aan via (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73.

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks analyseert en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt. De taxateurs van SVHW controleren deze waarde en stellen deze definitief vast. Op uw taxatieverslag, dat u kunt inzien via Mijn SVHW, staan de verkochte woningen die bij de vergelijking gebruikt zijn. 

SVHW mag alleen de WOZ-beschikking versturen, wanneer de uitvoering op orde is. Daarom houdt de Waarderingskamer als onafhankelijke overheidsorganisatie toezicht op de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). De Waarderingskamer beoordeelde de uitvoering van SVHW met ‘goed’.

U las zojuist een nieuwsbericht van SVHW.