Terug naar het overzicht

Gemeente verkoopt 3 aula’s van begraafplaatsen aan Zuidema Uitvaartverzorging

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard heeft 3 aula’s op de begraafplaatsen Goudswaard, Klaaswaal en Numansdorp verkocht aan Zuidema Uitvaartverzorging uit Klaaswaal. Vandaag vond de officiële overdracht plaats.

Wethouder Van Waveren is bijzonder tevreden met de overdracht. ‘Met deze verkoop blijven de aula’s met verbeterde voorzieningen en dienstverlening beschikbaar voor nabestaanden. De overdracht aan een lokale ondernemer die bij veel inwoners bekend is, is natuurlijk heel fijn.’

Privatisering aula’s

De gemeenteraad besloot vorig jaar de aula’s te privatiseren. De wensen van nabestaanden bij een uitvaart veranderen en uitvaartondernemers kunnen hier sneller op inspringen en beter in voorzien. De gemeente vindt het belangrijk dat de aula’s wel hun openbare karakter behouden.

Lokale ondernemer

Zuidema Uitvaartverzorging is een bekende lokale partij. Zij exploiteren al jaren aula’s op verschillende begraafplaatsen in onder andere ’s-Gravendeel, Mijnsheerenland en op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek. Zij hebben voor de 3 nieuw aangekochte aula’s een plan waarmee de gebouwen voldoen aan de wensen en eisen van nu en in de toekomst. Ook het verduurzamen van de gebouwen is hier onderdeel van. MarQuis Makelaars uit ’s-Gravendeel heeft in opdracht van de gemeente het verkooptraject doorlopen.

André en Wim Zuidema: ‘Met de aankoop van deze faciliteiten kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. Graag willen wij, ook op langere termijn, een mooie, eigentijdse en sfeervolle entourage aanbieden zodat een afscheid met respect kan verlopen en dat ook met warme gevoelens hierop kan worden teruggekeken. Door het privatiseren van deze gebouwen is alvast een eerste stap gezet. Gemeente Hoeksche Waard verdient dan ook waardering voor de constructieve houding. We hopen op een goede voortzetting van de samenwerking met gemeente Hoeksche Waard.’