Terug naar het overzicht

Gemeente stimuleert verduurzamen woningen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 7 oktober namen inwoners uit Westmaas en Klaaswaal deel aan een online webinar over het verduurzamen van hun woning. Het webinar is een initiatief van gemeente Hoeksche Waard en het Regionaal Energieloket. Beide partijen informeerden de deelnemers over de mogelijkheden die er zijn om woningen in logische stappen te verduurzamen.

De mogelijkheden tot verduurzamen en energie besparen zijn verschillend per type woning. Het Regionaal Energieloket maakte daarom, na een oproep eerder dit jaar, van de meest voorkomende woningtypen in Westmaas en Klaaswaal een advies op maat. Inwoners kunnen meedoen met de gezamenlijke aankoop van zonnepanelen of het isoleren van de woning. Deelnemers van deze actie maken gebruik van extra inkoopvoordeel. Op deze manier is het makkelijker en aantrekkelijker om de juiste stappen te nemen voor een duurzame woning.

De gemeente wil in 2040 alle energie die we gebruiken lokaal duurzaam opwekken

Dit lijkt nog ver weg, maar om het voor elkaar te krijgen moeten we nu al actie ondernemen. Ook u kunt meehelpen! In een energiezuinig huis woont u prettiger én houdt u aan het einde van de maand meer geld over. Daarnaast is energiebesparing beter voor het milieu.

Acties in fases

Om de ambitie waar te maken organiseert gemeente Hoeksche Waard samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties. Dit gebeurt in fases. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is ontvangt u een brief. Heeft u het webinar gemist? Kijk het dan terug via de website van het Regionaal Energieloket. Ook voor informatie en aanmelden voor groepsaankopen of adviezen kunt u op de website terecht.