Terug naar het overzicht

Gemeente maakt werk van Verspillingsvrije week

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Van dinsdag 7 tot en met maandag 13 september is het Verspillingsvrije week. Tijdens deze week vraagt gemeente Hoeksche Waard als partner van dit initiatief aandacht voor het tegengaan van voedselverspilling. En dat is belangrijk. Minder voedsel verspillen draagt bij aan de klimaatdoelstellingen en voldoende goed voedsel voor de wereldbevolking.

Wethouder Paul Boogaard (Circulaire Economie): “In de Hoeksche Waard maken we ons sterk voor duurzaamheid en circulariteit. Ook het tegengaan van voedselverspilling heeft volop onze aandacht. We hebben het afgelopen jaar samen met inwoners en bedrijven plannen gemaakt om hier actief mee aan de slag te gaan. Maar natuurlijk doen we ook graag mee aan bestaande initiatieven zoals Samen Tegen Voedselverspilling.”

Tijdens de Verspillingsvrije week wordt elke dag een praktische tip in de stories van Facebook en Instagram gedeeld. Daarmee worden inwoners niet alleen bewuster gemaakt, maar kunnen zij ook direct zelf aan de slag. En dat is nodig. Want in Nederland wordt jaarlijks ongeveer een kwart van ons voedsel verspild. Samen willen we ervoor zorgen dat in 2030 voedselverspilling met 50% is verminderd en Nederland een voorbeeld is voor andere landen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Samen Tegen Voedselverspilling.