Terug naar het overzicht

Gemeente lanceert Ondernemersfonds

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard lanceert op 1 april het Ondernemersfonds. Hiermee steunt de gemeente initiatieven van een ondernemers- of eigenarencollectief die bijdragen aan de samenwerking tussen lokale ondernemers of het versterken van het economisch vestigingsklimaat. De maximale subsidie per aanvraag loopt op tot € 5.000,-.

Energie van de ondernemers

Vanaf 1 april kan een collectief van ondernemers of eigenaren een beroep doen op het Ondernemersfonds. Gemeente Hoeksche Waard heeft een bedrag van € 25.000,- per jaar gereserveerd waarmee zij lokale initiatieven financieel ondersteunen. Voorwaarde is dat het initiatief bijdraagt aan het versterken van de samenwerking tussen Hoeksche Waardse ondernemers. Ook voor activiteiten die helpen om het economisch vestigingsklimaat te versterken, kunnen zij een beroep doen op het Ondernemersfonds. Paul Boogaard, wethouder Economie: “De Hoeksche Waard zit vol met ondernemers met goede initiatieven. Als zij met ideeën komen die de positie van ons eiland versterken, juichen we dat als gemeente van harte toe. Met het Ondernemersfonds laten we de energie aan de ondernemers en springen we financieel bij.”

Aanvragen via het Ondernemersloket

Voor de toekenning van de subsidie geldt een aantal voorwaarden. Zo bedraagt de incidentele subsidie maximaal 75% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000,-. Daarnaast kan een aanvrager niet meer dan 2 aanvragen per jaar indienen. Het totale subsidiebudget bedraagt € 25.000,- per jaar. Alle voorwaarden en het digitale aanvraagformulier zijn te vinden op het Ondernemersloket op de website van gemeente Hoeksche Waard.