Terug naar het overzicht

Gemeente Hoeksche Waard ruimt graven in Oud-Beijerland, Mijnsheerenland en Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf eind september worden op de begraafplaatsen in Oud-Beijerland, Mijnsheerenland en Puttershoek (De Essenhof) graven geruimd. Het gaat om algemene graven waarvan de gebruikstermijn is verstreken en om particuliere graven waarvan afstand is gedaan. Eventuele nabestaanden zijn persoonlijk geïnformeerd.

Wat gebeurt er bij een ruiming?

Als er grafbedekking aanwezig is, wordt deze eerst verwijderd. Daarna wordt het graf opengelegd en worden de stoffelijke resten van de overledene zorgvuldig uit het graf gehaald. Vervolgens worden deze overgebracht naar het verzamelgraf op deze begraafplaats en daar op een respectvolle manier herbegraven.

Gedenkmonument

Op de begraafplaats Mijnsheerenland en De Essenhof in Puttershoek staat een centraal gedenkmonument op het verzamelgraf. Nabestaanden kunnen hierop kosteloos een naamplaatje laten aanbrengen ter nagedachtenis aan hun dierbaren.

De werkzaamheden passen binnen het voorgenomen begraafbeleid. Ze worden vanaf september gefaseerd uitgevoerd en nog dit jaar afgerond. Gestart wordt in Oud-Beijerland, daarna volgen de andere begraafplaatsen. Tijdens de werkzaamheden blijft de begraafplaats toegankelijk voor bezoekers. Wel worden delen van de begraafplaats afgesloten.