Terug naar het overzicht

Gemeente en HW Wonen vieren overeenkomst voor 89 nieuwe woningen Sportlaan in Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 15 april tekenden wethouder Piet van Leenen (Wonen) en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van 89 woningen aan de Sportlaan in Strijen. Het bereiken van deze mijlpaal werd gevierd met taart.   

Ruim een maand geleden presenteerden gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen onder andere  nog het ontwerp van het bestemmingsplan tijdens een goed bezochte digitale informatiebijeenkomst.   

Betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen

Gemeente Hoeksche Waard liet eerder onderzoek doen naar de woonbehoeften van de inwoners in de Hoeksche Waard. Daaruit bleek dat er in Strijen behoefte is aan zeker 185 extra woningen. Wethouder Van Leenen: “Ons doel is om in de komende 3 tot 4 jaar ongeveer 240 woningen op te leveren in Strijen. Een gevarieerd aanbod van huur- en koopwoningen voor verschillende doelgroepen, in verschillende prijsklassen. Ook bij dit project hebben we specifieke aandacht voor betaalbare woningen, zodat iedereen een kans heeft.” 

Woningbouwinitiatief HW Wonen

Sportlaan is één van de grotere toekomstige woningbouwlocaties. Er wordt een behoorlijk aantal woningen ontwikkeld. Het gaat in totaal om 89 woningen. HW Wonen heeft als woningcorporatie een belangrijk initiatief genomen om de ontwikkeling op zich te nemen van dit project. En dat betekent dat ook de doelgroep van HW Wonen, vooral ook de sociale huurwoningen, hier een ruime plek krijgt. Directeur bestuurder Dennis Lausberg: “Een fijn (t)huis ook in Strijen. Daar zorgen wij voor door op deze locatie een zo gevarieerd mogelijk aanbod van woningen te bouwen. Met een goede mix van 50 sociale huurwoningen, koopwoningen voor starters en ook koopwoningen in de hogere prijsklasse ontstaat er een leefbare buurt. Een plek waar aandacht is voor de leefomgeving met veel groen en biodiversiteit.” 

Meer weten?

Op de website van de gemeente leest u meer over het project Sportlaan en ook over de overige woningbouwontwikkelingen in Strijen. Hier kunt u ook de presentatie van de bijeenkomst van 10 maart 2021 downloaden.