Terug naar het overzicht

Gefeliciteerd! Mevrouw Trouwborst-Barendrecht blaast 104 kaarsjes uit

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag, vrijdag 27 augustus, is het feest in de Hoge Weide in Strijen. Mevrouw Trouwborst-Barendrecht viert namelijk haar 104e verjaardag. Natuurlijk ging burgemeester Bram van Hemmen langs om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Hij kwam niet met legen handen en overhandigde mevrouw Trouwborst een feestelijke bos bloemen en een schaal met haar leeftijd in bonbons.

Mevrouw Trouwborst-Barendrecht werd in 1917 geboren op de Feijenoordkade in Rotterdam-Zuid. Zij was de op een na jongste van een gezin van 5 kinderen. In 1941 trouwde zij met haar grote liefde. Samen kregen zij 2 kinderen; een zoon en een dochter. In 1969 verhuisde het echtpaar naar Maasdam. Daar betrokken zij een vrijstaande woning met een grote tuin, waar zij graag in tuinierde. Mevrouw Trouwborst heeft de nodige humor en is eigenlijk altijd opgeruimd. Helaas kent het leven – zeker als je al zo lang leeft – ook tegenslagen. In 2005 verloor zij haar geliefde echtgenoot en in 2014 kreeg zij nog een klap te verwerken toen haar dochter Mia kwam te overlijden.

Tot 4 jaar geleden woonde mevrouw Trouwborst-Barendrecht nog zelfstandig met hulp van de dames van de buurtzorg. Nu woont zij in de Hoge Weide in Strijen, waar ze het naar haar zin heeft en goed verzorgd wordt.