Terug naar het overzicht

Gefeliciteerd! Echtpaar Schipper-Vermaas 60 jaar getrouwd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Maandag 8 november, was het feest voor meneer en mevrouw Schipper-Vermaas uit Oud-Beijerland. Het was precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten. Maar de eerste kus gaven zij elkaar al op 22 mei 1954. Dorpswethouder Paul Boogaard bracht gisteren een bezoek aan het echtpaar om hen te feliciteren namens het gemeentebestuur. Ze ontvingen ook een feestelijke bos bloemen.

Dirk Schipper en Riet Vermaas leerden elkaar kennen in een danszaal in Oud-Beijerland, waar Riet hém voor het eerst zag en gelijk al een “hele leuke jongen” vond. Gedurende hun huwelijksjaren woonden zij altijd in hun geliefde dorp Oud-Beijerland. Je kunt wel zeggen dat Dirk en Riet echte Hoeksche Waarders zijn! 

Dirk is geboren op 20 mei 1935 aan de Ooststraat in Oud-Beijerland. Zijn familie had decennia lang een winkel in manufacturen aan de Oostdijk. Na de lagere school en de Mulo in het Spuidorp, werkte Dirk 2 jaar in het wachtlokaal van de R.T.M. op de Oostdijk. Hij schreef vrachtbrieven voor de goederen, die per tram moesten worden vervoerd. Na de militaire diensttijd werkte hij bij de toenmalige firma Stokvis en daarna nog 30 jaar bij de AMRO Bank aan de Rotterdamse Coolsingel, waar hij in 1993 met pensioen ging. 

Riet zag het levenslicht op 2 juli 1937 in Klaaswaal. Haar vader werkte daar als boerenknecht. Hij veranderde regelmatig van werkgever, waardoor het gezin diverse keren verhuisd zijn. Zo woonde Riet in Klaaswaal, onder Oud-Beijerland, in Piershil, aan de Greup en in Mijnsheerenland. Ze bezocht daardoor diverse lagere scholen en ging naar de huishoudschool in Klaaswaal. Riet werkte als jonge dame 5 jaar als dienstbode op een boerderij in de polder, maar ook nog enkele jaren in de kruidenierswinkel van Taselaar aan de Molendijk in Oud-Beijerland. Deze historische winkel is nog te bewonderen in het museum in Heinenoord. 

Het echtpaar kreeg 2 zonen en 4 kleinkinderen. De bruidegom woont sinds enige tijd in zorgcomplex “De Rembrandt”, waar zijn echtgenote hem vrijwel iedere dag bezoekt. Ook na 60 jaar zijn zij nog altijd onafscheidelijk!