Terug naar het overzicht

Gefeliciteerd! Echtpaar De Man uit ’s-Gravendeel 65 jaar getrouwd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag, maandag 20 september, is het feest in ’t Weegje. Leen en Nel de Man vieren hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Bram van Hemmen ging op visite om het briljanten paar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Natuurlijk hoorde daar een feestelijke bos bloemen bij. Deze was eerder die dag bezorgd en had een mooi plekje gekregen in de huiskamer.

Leen de Man is geboren en getogen in ’s-Gravendeel en werkte eerst als bakkersknecht en later in de vlasserij. Nel de Man is net als haar man geboren in ’s-Gravendeel, maar verhuisde met haar ouders naar Wieldrecht aan de overkant van de Kil toen ze nog maar 3 weken oud was.

Toneelvereniging

Het echtpaar leerde elkaar kennen via de toneelvereniging waar Leen lid van was. Daar werd iemand voor een vrouwelijke rol gezocht. Nel werd hiervoor benaderd via een vriendin, stak de Kil over om auditie te doen en werd aangenomen voor de rol. Volgens Leen sloeg de vonk niet direct over, maar was dat meisje uit Wieldrecht toch leuk genoeg om contact mee te houden. En zo gebeurde het dat Nel na precies vijf jaar en vijf dagen verkering definitief (terug) de Kil overstak om in het huwelijksbootje te stappen.

Samen kreeg het echtpaar 2 zoons en een dochter. Nel werkte eerst nog in Dordrecht in een winkel met huishoudelijke artikelen, maar stopte daarmee om voor haar gezin te zorgen. Menig kledingstuk voor de kinderen is door haarzelf gemaakt, want ze kan ontzettend goed overweg met naald en draad. Leen heeft de laatste 24 jaar van zijn werkzame leven bij het Kadaster gewerkt als landmeet-assistent.

Verenigingsmensen

Leen en Nel zijn echte verenigingsmensen. Zo zong Nel met veel plezier in diverse zangkoren en speelde Leen fluit en later trompet bij showkorps Juliana, waar hij 18 jaar voorzitter was. Hij mag zich inmiddels erevoorzitter noemen. Het echtpaar heeft ook 2 kleinkinderen en viert het 65-jarig huwelijksjubileum binnenkort in familiekring met een gezellig etentje bij restaurant Nonna in ‘s-Gravendeel.