Terug naar het overzicht

Geen bezoekers naar Tiengemeten tijdens strenge lockdown

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken stijgt het aantal besmettingen aanzienlijk. Vandaar dat de overheid gisteren bekend maakte dat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in een strenge lockdown gaat. Dit betekent dat ook Natuurmonumenten tijdens deze lockdown de veerdienst niet inzet voor bezoekers aan het natuureiland Tiengemeten.

Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor de veerdienst naar natuureiland Tiengemeten. Deze verbinding is cruciaal voor de bereikbaarheid van de eilandbewoners van Tiengemeten én de hulpdiensten. En uiteraard voor werknemers van Natuurmonumenten als beheerder van het eiland. 

Basisvoorzieningen sluiten op het eiland

Alle niet-noodzakelijke winkels en voorzieningen sluiten in de nieuwe lockdown periode, om daarmee de contacten zo veel mogelijk te beperken. Door de nieuwe maatregelen sluiten de basisvoorzieningen op het eiland, zoals de toiletten en de koffie- en theeautomaat. Ook het Bezoekerscentrum en het hotel van Herberg Tiengemeten gaan dicht. De musea en aanwezige horeca waren al gesloten. Het welzijn en de gezondheid van de bewoners van Tiengemeten en het personeel van de veerdienst staat voorop. Vandaar dat Natuurmonumenten tot ten minste dinsdag 19 januari geen bezoekers meer van en naar het eiland toelaat via de veerdienst.

Pontkaartje

Iedereen die een pontkaartje heeft geboekt voor de periode dat de veerdienst niet vaart, krijgt hiervan bericht dat het geld teruggestort wordt. Bezoekers met een reservering van een hotelkamer bij Herberg Tiengemeten ontvangen rechtstreeks bericht van de herberg. Bezoekers van één van de Buitenleven Vakantiewoningen zijn nog steeds welkom om over te varen. Over deze overtochten zal rechtstreeks contact zijn.

Kies voor de natuur dichtbij huis

Natuurmonumenten sluit zich aan bij de oproep van de overheid: blijf zo veel mogelijk thuis, ook tijdens de feestdagen. Vermijd drukke plekken en tijdstippen. Zie je dat het ergens druk is, ga dan ergens anders heen. Geniet vooral van de natuur dichtbij huis en houd je daarbij aan de geldende regels van deze strenge lockdown. Kijk voor inspiratie op www.natuurmonumenten.nl.