Terug naar het overzicht

Fiets- en e-bike Informatiedag Zuid-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Veilig Verkeer Nederland organiseert samen de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard ‘Fiets- en e-bike Informatiedag’ voor senioren op woensdag 19 oktober in Zuid-Beijerland. Tijdens een ochtend of middag worden de verkeersregels en -borden voor fietsers besproken, krijgt u informatie waar u op moet letten bij het berijden van een e-bike en de behendigheid met de fiets kan getraind worden. Per dagdeel is er plaats voor 15 deelnemers.

Verkeersregels en behendigheid

De verkeersregels wijzigen regelmatig en het wordt steeds drukker, ook op de fietspaden. Dat vraagt om goede kennis van de verkeersregels en een goede beheersing van de fiets. Tijdens de ochtend of middag krijgt u de actuele verkeersregels voor fietsers gepresenteerd en kunt u uw behendigheid met de fiets of e-bike trainen op een parcours. Ervaren begeleiders van Veilig Verkeer Nederland helpen u daarbij en geven u tips over het gebruik van de fiets en e-bike.

Fietscontrole en FietsFit

Er is de gelegenheid om uw fiets te laten controleren op kleine gebreken. Tevens proberen we een sportcoach te laten komen die vertelt over veilig en fit blijven fietsen. U ontvangt ook Fietsfit-oefeningen waarmee u onder andere uw balans en coördinatie kunt trainen, oefeningen specifiek gericht op fietsen.

Proefrondje e-bike

Voor degenen die overwegen een e-bike aan te schaffen is Peter Fortuin Rijwielen aanwezig met verschillende modellen e-bikes. U kunt een proefrondje maken en informatie inwinnen.

Er wordt gezorgd voor koffie en thee. U komt met u eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering.

Waar en wanneer

De informatiedag vindt plaats op woensdag 19 oktober bij De Eendrachtshoeve (Tuinweg 3) in Zuid-Beijerland. In de ochtend start groep 1 van 09.45 uur – 12.15 uur, in de middag groep 2 van 13.15 uur – 15.30 uur.

Aanmelden tot en met 12 oktober

Aanmelden kan door een mail te sturen naar dhr. H. Mölman van VVN via h.molman@xs4all.nl. Zet in de mail uw naam, adres en telefoonnummer. Aanmelden kan ook per telefoon op nummer 078-674 32 85.