Terug naar het overzicht

Felicitaties voor initiatiefnemers: Tour langs de Boer viert 10-jarig jubileum!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het is dit jaar feest voor Esther Quartel, Jeanet Dekker en Stephanie Weemering: donderdag 9 mei is de tiende editie van Tour langs de Boer een feit. Wethouder Paul Boogaard ging daarom alvast langs met een taart om de initiatiefnemers van dit jaarlijkse evenement te feliciteren met dit jubileum.

Esther en Jeanet namen 10 jaar geleden het initiatief om bezoekers de unieke kans te geven om het boerenleven van dichtbij te beleven. Hoewel Esther nog altijd op de achtergrond betrokken is, zijn Jeanet en Stephanie al enkele jaren de gezichten achter de organisatie. Dankzij hun inzet openen nu een decennium lang boerderijen, molens en musea op Hemelvaartsdag hun deuren voor het publiek.

Wethouder Paul Boogaard (landbouw): “Ik heb ontzettend veel waardering voor de manier waarop dit jaarlijkse evenement bijdraagt aan de verbinding tussen de agrarische sector en onze inwoners. Tour langs de Boer maakt jong en oud ook bewust van waar ons voedsel vandaan komt. Dat is iets om trots op te zijn. Het 10-jarig jubileum is een prachtige mijlpaal, die we met elkaar moeten vieren. Ik vind het dan ook mooi dat Hoeksche Waarders op donderdag 9 mei eropuit kunnen gaan om de deelnemende boerderijen, molens en musea te bezoeken!”

Nog meer activiteiten

Vanwege het 10-jarig jubileum is er tijdens deze editie van Tour langs de Boer veel te doen en te zien. Op de website Tour langs de Boer staat een overzicht met alle activiteiten en deelnemende locaties. Zo kan iedere bezoeker een eigen route door de Hoeksche Waard uitstippelen.