Terug naar het overzicht

Felicitaties voor diamanten echtpaar Roeleveld-van Goor uit Zuid Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op zondag 15 november was het echtpaar Roeleveld 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Huibert Steen belde het diamanten paar op dinsdag 17 november, om hen namens het college te feliciteren. Ook werd een mooie bos bloemen bezorgd.

Truus en Bas zijn beiden 89 jaar. Zij leerden elkaar kennen toen zij in 1956 een maand na elkaar in dienst traden bij het laboratorium van Shell in Delft. Truus als fotolaborante en Bas als technicus voor de toepassing van propaan en butaan.

Truus (Geertruida) geboren en getogen in Delft, Bas (Bastiaan) geboren in den Haag maar van Scheveningse afkomst. Zijn grootvader was schipper op een logger. Varen is altijd een gezamenlijke liefhebberij geweest: samen zeilden ze op de Zuid-Hollandse meren, de grote rivieren, Zeeland, Friesland en het IJsselmeer.

Wat niemand nu meer voor mogelijk houdt, was dat toen ze trouwden Truus ontslagen werd omdat Shell geen gehuwde paren wenste bij het zelfde bedrijf. Toch hadden ze haar nodig en werkte ze thuis als  ZZP’er voor de fotoafdeling. Truus zorgde voor de 3 kinderen, terwijl Bas carrière maakte binnen Shell. Hij was veel van huis en werd nogal eens overgeplaatst in de loop der jaren: zo verhuisde het gezin van Delft naar Amsterdam, Den Haag, Londen, Zurich, Rotterdam, Londen en tot slot weer Rotterdam. Ze wonen nu in hun negende huis. Daarover heeft Truus zich nimmer beklaagd. Ze vestigden zich in 1987 op de Tuinweg in Zuid-Beijerland en hebben daarvan nooit spijt gehad.

Helaas werd Truus in 2016 getroffen door een herseninfarct. Vanaf dat moment werd Bas mantelzorger voor zijn vrouw. Hij verkeert in een goede gezondheid, is mobiel, knutselt graag en vaart nog steeds! De familie is uitgebreid met 1 kleinzoon en 4 kleindochters.