Terug naar het overzicht

Feestelijke opening woningbouwproject Pesanthof Westmaas

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wethouder Piet van Leenen opent op woensdag 27 oktober feestelijk de bouw van 20 woningen in Westmaas. Vanwege de coronamaatregelen kon de viering van de start van de bouw vorig jaar in december niet doorgaan. Dat is vandaag ingehaald met de viering van het hoogste punt samen met ontwikkelaar Nieuw Vastgoed uit Capelle aan den IJssel.  

Ontwikkelaar Nieuw Vastgoed sloopte voor de bouw van deze 20 woningen de oude bedrijfsloodsen en een agrarische schuur om de 20 woningen te bouwen. Op deze centrale plek in het dorp staan straks energiezuinige rijwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen voor verschillende doelgroepen. 

Wethouder Van Leenen is blij dat er op deze locatie, midden in het dorp Westmaas, een mooi nieuwbouwplan is gerealiseerd. “Ook hier maken we het samen met ontwikkelaar Nieuw Vastgoed mogelijk om te bouwen voor verschillende doelgroepen. Zo zorgen we voor een vitaal Westmaas.”

Planning

Ontwikkelaar Nick Nieuwenhuizen geeft aan dat de bouw van de woningen bijna is afgerond en dat daarna de openbare ruimte verder wordt ingericht. Naar verwachting zijn eind dit jaar alle woningen opgeleverd. “Wij zijn trots op het resultaat en kijken uit naar nieuwe projecten binnen de gemeente Hoeksche Waard. Wij wensen de toekomstige bewoners veel woonplezier toe en bedanken de gemeente voor de plezierige samenwerking.”

Alle woningen zijn al verkocht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het woningbouwproject op de website van Pesanthof of op de website Nieuw Vastgoed.

Wethouder Piet van Leenen met Nick van Nieuwenhuizen Foto: Guido Benschop