Terug naar het overzicht

Feestelijk startsein nieuwbouwplan Lievenshof in Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 20 mei gaf wethouder Piet van Leenen het startsein voor de komst van de nieuwe woonwijk Lievenshof in Oud-Beijerland. Met een flinke ruk aan het touw onthulde de wethouder het doek van het nieuw geplaatste bouwbord.

Ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep en Trivestor tekenden kort voor de onthulling van het bouwbord de anterieure overeenkomst voor dit project met gemeente Hoeksche Waard. Het project Lievenshof bestaat uit 54 woningen op de locatie van basisschool ‘Het Pluspunt’, de voormalige ‘Nieuwkoop garage’ en de bungalow aan de Rembrandtstraat.

Nieuwbouwplan Lievenshof

De projectnaam ‘Lievenshof’ is een verwijzing naar de Jan Lievenslaan en het nog te realiseren Woonhof. De architectuur heeft een dorpse sfeer en sluit goed aan op de omliggende wijk. Er komen zowel ruime eengezinswoningen als geschakelde twee-onder-een-kapwoningen. Van deze woningen zijn er 36 koopwoningen en 18 vrije sector huurwoningen. De woningen variëren in oppervlakte tussen de 130 m² en 170 m². De woningen zijn energiezuinig, doordat ze voorzien zijn van warmtepompen en zonnepanelen. Ook hebben de woningen een op de zon georiënteerde tuin. “Heerlijk dorps en ruim wonen wordt het straks in Lievenshof. Met de komst van deze woningen ben ik blij dat we verschillende doelgroepen in de Hoeksche Waard een plekje kunnen bieden en een bijdrage kunnen leveren aan de woningmarkt”, aldus wethouder Van Leenen.

Start verkoop in juni

Naar verwachting gaat Lievenshof in juni van dit jaar in de verkoop via makelaarskantoor Groote Waard. De sloop van de bestaande gebouwen start na de zomervakantie. De nieuwbouw start vermoedelijk begin 2022.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Lievenshof op deze website of de website ‘Lievenshof’ van ABB Bouwgroep en Trivestor. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Lievenshof inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het nieuwbouwproject.