Terug naar het overzicht

Familie De Jong uit Puttershoek wint geveltuin

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het was nog wat saai, langs de gevel van familie De Jong uit Puttershoek. Er stonden al 2 kleine kweepeerboompjes, en die konden op veel bewonderende blikken van passerende kinderen rekenen, maar verder was het kaal. Gelukkig kwam wethouder Harry van Waveren daar donderdag 11 november verandering in brengen. Hij overhandigde bewoonster Mariëtte de Jong een tray met plantjes om een goed gevulde geveltuin mee aan te leggen en hielp zelf een handje mee. 

Mariëtte de Jong reageerde direct toen zij de actie van gemeente Hoeksche Waard op Facebook voorbij zag komen: “We hebben een drukke stoep, er komen heel veel kinderen langs, met hun ouders of grootouders. Zo leuk als die onderweg blij worden van de bloemen en het groen in onze geveltuin.” 2 medewerkers van de buitendienst van de gemeente legden donderdag de gewonnen geveltuin aan. 

Harry van Waveren: “Geveltuinen fleuren niet alleen de boel op, ze zijn ook nog eens nuttig. Iedere tegel die vervangen wordt voor groen, betekent winst voor de natuur! Meer biodiversiteit, minder wateroverlast en minder hitte op extreem warme dagen.” Sinds kort is het in gemeente Hoeksche Waard dan ook toegestaan er eentje aan te leggen. Na de zomer heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald dat voor de aanleg geen vergunning nodig is. Aanleg van geveltuintjes wordt zelfs toegejuicht. Er zijn wel spelregels voor de aanleg van een geveltuin. Op de site van gemeente Hoeksche Waard kunt u alles over de juiste aanleg van een geveltuin lezen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Wethouder Harry van Waveren overhandigt Mariëtte de Jong een tray met plantjes voor in de geveltuin