Terug naar het overzicht

Europees hockeykampioen Pirmin Blaak gehuldigd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Pirmin Blaak, Europees kampioen hockey én inwoner van de Hoeksche Waard, is woensdagavond gehuldigd door sportwethouder Paul Boogaard bij Hockeyclub De Hoeksche Waard. Zaterdag 12 juni werd het Nederlands hockeyteam Europees Kampioen. Daarmee mocht de 33-jarige keeper uit Goidschalxoord opnieuw een prachtige titel toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende cv met nationale en internationale successen. Ook werd Blaak uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. 

De huldiging was een complete verrassing 

De keeper werd door de hockeyclub thuis opgehaald met een rode Aston Martin die hem naar het hockeycomplex in Mijnsheerenland bracht. Daar werd hij opgewacht door diverse jeugdteams met felicitatiespandoeken, zijn ouders, vriendin en wethouder Paul Boogaard. De wethouder feliciteerde Blaak namens het gemeentebestuur met de fantastische prestatie van het nationale team. 

Een bronzen beeld met passende omschrijving als cadeau

 De wethouder overhandigde een beeldje van lokale kunstenaar Jos Gielen als cadeau. Het beeldje heet ‘Er met kop en schouders bovenuit steken’. Wethouder Paul Boogaard: “Natuurlijk is het winnen van het Europees Kampioenschap een teamprestatie en onze felicitaties gelden voor het hele team. Maar als gemeente Hoeksche Waard zijn wij natuurlijk enorm trots op onze inwoner. En hij is ook nog eens tot beste doelman van het toernooi uitgeroepen. Wat ons betreft is de betekenis van het beeldje dus absoluut van toepassing op Pirmin.” Ook wenste de wethouder de nationale hockeykeeper en zijn team namens de hele gemeente succes op de komende Olympische Spelen in Tokyo. 

Felicitatiebrief voor hockeyster Maria Verschoor 

Er was nog een hockeysucces met een Hoeksche Waards tintje. Maria Verschoor, voormalig inwoonster van de Hoeksche Waard, werd zondag 13 juni Europees Kampioen hockey met het damesteam. De inwoonster van Amsterdam, die nog graag en regelmatig terugkeert naar de Hoeksche Waard om haar familie te bezoeken, kan een mooie felicitatiebrief van de sportwethouder tegemoet zien.