Terug naar het overzicht

Eigentijdse sporthal en zwembad voor inwoners Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het in 1973 gebouwde Sportcentrum Strijen en in 1989 uitgebreid met het zwembad, wordt volgend jaar volledig gerenoveerd en opgewaardeerd. Met ingang van januari 2023 beschikt sportminnend Strijen dan over een eigentijdse sporthal en zwembad. Met onder andere meer (sport)vloeroppervlakte, een nieuwe tribune en een duurzamer gebouw.

Een mijlpaal voor Strijen

Gisterenavond, 16 november, besloot de gemeenteraad Hoeksche Waard tot een uitgebreide verbouwing van Sportcentrum Strijen. Er wordt een bedrag van 5,9 miljoen euro vrijgemaakt voor de renovatie en levensduur-verlengend groot onderhoud. Wethouder Piet van Leenen zegt over dit besluit: “Dit is echt een mijlpaal, waarbij we aan een langgekoesterde wens van de inwoners van Strijen concreet invulling gaan geven en tevens een bijdrage kunnen doen aan de duurzaamheidsambities van gemeente Hoeksche Waard. De vernieuwde sporthal en het zwembad vormen, samen met het Dorpshuis Streona, een mooi ensemble van gemeentelijke voorzieningen. Daarmee krijgt ook de vitaliteit van het dorp Strijen een impuls. In combinatie met de geplande bouw van bijna 400 woningen in de nabije toekomst, vindt er een ontwikkeling plaats die recht doet aan de kracht en dynamiek van het zuidoostelijk deel van de Hoeksche Waard. De eigenheid van elk van de dorpen komt zodoende steeds beter tot zijn recht.”

Eigentijdse uitstraling

Bij de renovatie worden met name functionele-, beeldbepalende- en duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd.  De sporthal krijgt een nieuwe tribune met onderliggende kleedkamers, zodat in de sporthal extra ruimte vrijkomt. De gevel aan de Sportlaan krijgt hierdoor een compleet ander aanzicht met een eigentijdse transparante uitstraling. 

Duurzaamheid

Verder is er veel aandacht voor duurzame maatregelen, zoals een betere isolatie van het dak en de wanden, energiezuinigere ventilatie, warmtepompen en zonnepanelen op het dak. Door de maatregelen voor de verbetering van de isolatie van de gevelwanden krijgt het gehele gebouw ook een andere uitstraling.

Tijdelijke voorzieningen

Tijdens de renovatie blijft het sportcentrum grotendeels in gebruik. In de bergruimte van de sporthal komen tijdelijke kleedkamers. Het zwembad krijgt een tijdelijke entree. In de zomermaanden van 2022 is de sporthal echter niet te gebruiken. Het zwembad is naar verwachting slechts een korte periode gesloten.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden starten in februari 2022. De renovatie is dan begin 2023 gereed.