Terug naar het overzicht

Eerste paal voor woningen van plan Kruidhof in Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 16 december sloeg wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, de eerste paal voor de woningen in het voormalig tuincentrum Kruithof nabij het centrum van Puttershoek.

Op de locatie tussen de Arent van Lierstraat en Arie van Drielstraat komen 58 nieuwe woningen variërend van betaalbare rijwoningen, 2-onder-1-kapwoningen, rug-aan-rugwoningen tot beneden- en bovenwoningen en appartementen. De woningen zijn geschikt voor starters, gezinnen en senioren.

Wethouder Heij is blij met dit mooie woningbouwproject: “Er is veel vraag naar woningen in Hoeksche Waard, ook in Puttershoek. Daarom is het fijn dat dit plan er relatief snel gekomen is. We bieden met dit project verschillende groepen woningzoekenden de kans om te wonen in een mooie groene wijk met een unieke ligging tussen de dorpskern van Puttershoek en de imposante waterkant van de Oude Maas.” 

Gastheren Arco Kok van KBS Investments en Landré Schrijver van Bouwbedrijf Jongekrijg nodigden alle kopers na de feestelijke handeling uit om samen het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige bouwperiode. De nieuwe buren kregen met deze gelegenheid de mogelijkheid om elkaar te leren kennen. 

Toekomstbestendig 

De toekomstige woningen worden gasloos en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. Dit levert de toekomstige bewoners een besparing op de energiekosten en extra wooncomfort op.  

Planning

Naar verwachting worden de eerste woningen van Kruidhof in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op de website Wonen in Kruidhof.