Terug naar het overzicht

Eerste paal voor Het Spui in Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 1 juli sloegen wethouder Piet van Leenen en Leo Hooghwerff van aannemingsbedrijf Gebr. Hooghwerff de eerste paal van woningbouwproject Het Spui in Strijen. Daarna werd er onder luid applaus confetti de lucht in geschoten. Op de voormalige schoollocatie aan het Spui komen 10 seniorenwoningen en 3 half vrijstaande woningen.

Voor en door de inwoners

“Dit plan is in nauwe samenwerking met de omgeving tot stand gekomen. We hebben bewoners vanaf het begin betrokken bij de plannen en zij hebben hun eisen en wensen kenbaar kunnen maken. Gezien de grote vraag naar seniorenwoningen en de ligging nabij het centrum met haar voorzieningen voorzien we met deze huizen in die behoefte. Het Spui project past hier uitstekend in. Alweer een belangrijke impuls voor de vitaliteit van het oudste dorp van de Hoeksche Waard,” aldus wethouder Piet van Leenen.

Duurzaam

Leo Hooghwerff: “De woningen worden ‘Plus-Op-de-Meter’. Dit betekent dat de woningen meer dan zelfvoorzienend zijn in het opwekken van energie, waardoor een duurzame toekomst is verzekerd. Ook in de openbare ruimte gaan we werken met duurzame materialen.”

Planning

Aannemingsbedrijf Gebr. Hooghwerff heeft in de afgelopen maanden de school en het schoolplein gesloopt, een nieuw riool aangelegd en enkele grondlagen uitgegraven. Het puin gebruikte het bedrijf als funderingsmateriaal voor de nieuw aan te leggen straat Binnenhaven. Het slaan van de heipalen is nu gestart. Halverwege 2022 is het project klaar. Alle woningen zijn reeds verkocht.