Terug naar het overzicht

Eerste Hoeksche Verspakket officieel uitgereikt

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 18 november ontving wethouder Paul Boogaard (Economie) in Numansdorp uit handen van de initiatiefnemers het allereerste Hoeksche Verspakket. Het complete maaltijdpakket is gevuld met lokale producten en is het resultaat van een enthousiaste samenwerking tussen Kookstudio Hoeksche Waard, Ben & Pieter’s en Hoeksch Lekkers.

Lokale samenwerking

Het Hoeksche Verspakket is een nieuw initiatief van 3 Hoeksche Waardse ondernemingen. Kookstudio Hoeksche Waard, Ben & Pieter’s en Hoeksch Lekkers verzorgen complete maaltijdpakketten gevuld met verse, lokale producten. Hiermee spelen zij in op het succes van de verspakketten uit de supermarkten en de toenemende vraag naar gezond voedsel. Kookstudio Hoeksche Waard stelt de ingrediënten zorgvuldig samen en maakt het recept. Bij bezorgservice Ben & Pieter’s zijn deze Hoeksche Verspakketten eenvoudig online te bestellen. Hoeksch Lekkers neemt de promotie en uitstraling voor zijn rekening. Boogaard: “Dit initiatief is een prachtvoorbeeld van hoe ondernemers gezamenlijk de Hoeksche Waard op de kaart zetten. Bovendien sluit het perfect aan bij de ambitie van het Foodlab waarin agrarische ondernemers zich sterk maken voor het verkorten van ketens zodat er in de Hoeksche Waard meer lokale producten op ons bord liggen.”

Hoeksche smaak

Het allereerste verspakket dat aan Boogaard werd overhandigd, is het erwtensoep pakket. Dit pakket bevat producten van leveranciers uit de Hoeksche Waard. Zo komen de aardappelen uit Oud-Beijerland en de spliterwten uit Strijen. De initiatiefnemers verwachten op korte termijn de verspakketten uit te breiden met ander maaltijdpakketten. De Hoeksche Verspakketten zijn vanaf vandaag te bestellen op de website van Ben & Pieter’s.