Terug naar het overzicht

Eerste exemplaar 'Als oorlog een dorp overvalt' uitgereikt aan burgemeester

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In de burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland overhandigde schrijver Leen van Driel het eerste exemplaar van het boek ‘Als oorlog een dorp overvalt’ aan burgemeester Bram van Hemmen. Het boek beschrijft de geschiedenis van ons dorp – Oud-Beijerland – in de Tweede Wereldoorlog. De Historische Vereniging Oud-Beijerland brengt het boek in samenwerking met schrijver Leen van Driel uit.  

Pieter-Jan in ’t Veld, de voorzitter van Historische Vereniging Oud-Beijerland, hield voor genodigden een korte voordracht over de inhoud van het boek. Tijdens de overhandiging vertelde schrijver Leen van Driel, lid van de Historische Vereniging Oud-Beijerland, dat de basis van het boek de 35 schriftjes van Oud-Beijerlander Arie van Linden zijn geweest. Het uiteindelijke resultaat van het boek is tot stand gekomen door zoekwerk uit het eigen archief van de Historische Vereniging Oud-Beijerland, het uitpluizen wat er al zoal geschreven was, een oproep in de plaatselijk krant en gesprekken voeren. 

Burgmeester Bram van Hemmen is vereerd met de uitreiking van het boek. “Mensen die de verhalen kunnen vertellen die het echt hebben meegemaakt zijn er nog maar weinig, daarom is belangrijk om verhalen op te schrijven voor de huidige en volgende generaties, ook om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt.”

Meer informatie

Meer informatie over het boek ‘Als oorlog een dorp overvalt’ kan door het sturen van een e-mail met uw naam en adres naar historischeverenigingobl@gmail.com