Terug naar het overzicht

Eerste bijeenkomst is aanzet voor plan van aanpak jongerenparticipatie in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Om jongeren bij ontwikkelingen in de Hoeksche Waard te betrekken gaat gemeente Hoeksche Waard een plan van aanpak jongerenparticipatie maken. ‘We doen dat uiteraard met input van de jongeren. Van hen willen we horen over welke onderwerpen zij mee willen praten. En vooral ook hoe ze dat willen doen; bijeenkomsten, online etc.’, aldus wethouder Paul Boogaard. Woensdag 15 juli vindt het eerste gesprek plaats. ‘Vanwege de coronamaatregelen kunnen we geen grote bijeenkomst organiseren. We hebben daarom nu een gesprek met een afvaardiging van de leerlingen van de middelbare scholen. Daarnaast willen we nog 5 jongeren uitnodigen om hierbij aan te sluiten.’ Het uiteindelijke plan van aanpak is gericht op het betrekken van zoveel mogelijk jongeren bij de ontwikkelingen op het eiland. 

Uitgangspunt jongerenparticipatie

Om jongeren tussen de 12 en 18 jaar beter te betrekken bij allerlei ontwikkelingen in de Hoeksche Waard wil de gemeente een geschikte vorm van jongerenparticipatie vinden. Belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat de onderwerpen waarover en manier waarop jongeren mee willen praten van hen zelf moeten komen.

Bijeenkomst woensdagavond 15 juli

We praten als eerste met een afvaardiging van de leerlingen van de Hoeksche Waardse middelbare scholen. Dat doen we op woensdagavond 15 juli in het gemeentehuis Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6). De inloop is vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst start om 19.30 uur.

Wij nodigen 5 jongeren uit om hierbij aan te sluiten
‘Dus wil je meepraten over hoe jij, en andere jongeren, betrokken kunnen worden bij ontwikkelingen op het eiland? Meld je dan aan via info@openlimonade.nl. Je bent van harte welkom.’, aldus wethouder Paul Boogaard. Tijdens deze avond zijn, naast de wethouder, ook een aantal raadsleden aanwezig.

Plan van aanpak

De uitkomsten van die avond worden verwerkt in een plan van aanpak voor jongeren-participatie in de Hoeksche Waard. Met dit plan van aanpak willen we jongeren uit de hele Hoeksche Waard de mogelijkheid bieden om hun stem te laten horen aan de gemeente.